Składniki:
krewetki 
ulubiona sałata lub mix sałat
pomidor
ogórek
kukurydza
oliwki
sos sałatkowy lub przyprawy, oliwa i woda
oraz to, na co akurat w danej chwili mamy ochotę

poza tym 
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku

Masło roztapiamy na patelni, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i wrzucamy krewetki - ja użyłam mrożone. Dusimy, mieszając co jakiś czas, aż będą miękkie i zarumienione. W razie konieczności dodajemy masło, żeby się nie przypaliły.
W tym czasie płuczemy sałatę, wrzucamy do salaterki, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ogórki, oliwki, kukurydzę itp.
Polewamy gotowym sosem sałatkowym lub zrobionym przez nas - mieszamy oliwę z oliwek, ulubione zioła i troszkę wody. Można delikatnie poprószyć solą.
Na wierzch dajemy krewetki. Polecam zjeść od razu na ciepło...

Fot. Iwona